Matematik

Krydsprodukt i mathcad?

27. maj 2007 af Cristiano (Slettet)
Er der nogen, der ved, hvordan man regner et krydsprodukt ud i mathcad?

Lad os antage, at jeg har vektorerne:

a = (-3,1,-9)
b = (1,1,1)

Er der så en funktion i mathcad, der kan regne krydsproduktet ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af mathon


...ved jeg ikke, men det bli'r...

[10,-6,-4]

Svar #2
27. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

Jeps, hehe, det havde jeg regnet ud, ville bare høre, om der er nogen, der kender en funktion til det, så er det jo meget hurtigere at regne :)

Kan man godt komme udfor, at man regne krydsproduktet uden hjælpemidler?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Under 'matrix-toolbar' er der en knap som hedder 'cross product'. Alternativt, tryk Ctrl+8 (i Mathcad 11 og 13).

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af mathon


i det følgende er a og b VEKTORER!

benyt

|a x b| = a^2*b^2 - (a * b)^2,

hvor
a * b...er prik-produktet

Svar #5
27. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

Tak til jeg begge to - det var meget fint :D

Svar #6
27. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

Zeta, ved du så også, om der er en lignende funktion til determinant?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Mener du at tegne en determinant?

I Mathcad 11 er der en knap, også i 'matrix-toolbar' som hedder 'Determinant'. Tryk på den.

I Mathcad 12 og 13 skal du lave det karakteristiske numerisk-tegn (|X|), højreklikke på det, og vælge 'Square Matrix Determinant'.

(Inde i deteriminanten kan du så tegne en matrix.)

Skriv et svar til: Krydsprodukt i mathcad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.