Matematik
Tangentplan
27. maj 2007 af
Pretsch (Slettet)
Hjælp søges til flg. opgave:
I koord.syst. i rummet er givet:
Kugle, K : x^2 - 2x + y^2 - 4y + z^2 + 6z = 22
Plan, a : 2x - 4y + 4z - 18 = 0
Undersøg om a er tangentplan til K, hvordan gøres det?
Først omskriver man K, men hvordan ? og hvad så?
I koord.syst. i rummet er givet:
Kugle, K : x^2 - 2x + y^2 - 4y + z^2 + 6z = 22
Plan, a : 2x - 4y + 4z - 18 = 0
Undersøg om a er tangentplan til K, hvordan gøres det?
Først omskriver man K, men hvordan ? og hvad så?
Svar #2
27. maj 2007 af cit (Slettet)
(x-1)^2 + (y-2)^2 + (z+3)^2 = 22 +1+4+9
= 6^2
Brug så dist-formlen fra punkt (centrum) til planen a
= 6^2
Brug så dist-formlen fra punkt (centrum) til planen a
Svar #3
27. maj 2007 af Pretsch (Slettet)
Jeg har fået omskrevet K og har at centrum C er (1,2,-3) og r = sqrt(32)
Er det rigtig?
Er det rigtig?
Skriv et svar til: Tangentplan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
