Matematik

Proportinalitet

28. maj 2007 af camilla9863 (Slettet)
Er der nogen, der på C-NIVEAU kan prøve at få mig til at forstå hvad ligefrem og omvendt proportionalitet er? og hvornår det bruges? kan simpelthen ikke forstå det..

Håber der er en der gider

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af Esbenps

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=353239

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af mathon


to variable x og y er ligefrem proportionale,

hvis y bliver n gange større, når x bliver n gange større

startforholdet mellem y og x er yo/xo
når både x og y er blevet n gange større
er forholdet

(n*yo)/(n*xo) = yo/xo

forholdet y/x er altså konstant, hvilket kan udtrykkes
y/x=a

eller
y = ax


to variable x og y er omvendt proportionale,

hvis y bliver n gange mindre, når x bliver n gange større

startproduktet mellem y og x er yo*xo
når y er blevet n gange mindre og x n gange større
er produktet

((1/n)yo)*(n*xo) = yo*xo

produktet y*x er altså konstant, hvilket kan udtrykkes
y*x=a

eller
y = a/x

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af mathon


...lidt uheldigt med flere tråde om samme emne...

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=353239
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=352426

Skriv et svar til: Proportinalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.