Matematik
parameterfremstilling
28. maj 2007 af
The nørd (Slettet)
En linje l er givet ved parameterfremstillingen
(x,y)=(-1,3)+t(3,-2)
Bestem en ligning for l.
hvordan er det nu man gør? :)
(x,y)=(-1,3)+t(3,-2)
Bestem en ligning for l.
hvordan er det nu man gør? :)
Svar #1
28. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Den generelle ligning er y=ax+b, hvor a er linjens hældning og b skæringen med y-aksen. Ud fra retningsvektoren bestemmes a [(delta y)/(delta x)], mens b bestemmes ved indsættelse af punktet (-1,3) i ligningen (hvor a er kendt).
Skriv et svar til: parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
