Matematik
Afstandsformel
28. maj 2007 af
Cristiano (Slettet)
Hej!
Jeg har en opgave, hvor jeg har fået oplyst et punkt + en ligning for en plan. Jeg skal så bestemme afstanden fra punktet til planen:
P(3,5,-4) og plan x-4y=5
Jeg kender afstandsformlen:
|ax0+by0+cz0+d|/(sqrt(a^2+b^2+c^2))
Hvad gør jeg i det her tilfælde, hvor der ikke er nogen z-værdi?
Jeg har forsøgt ved helt at undlade z i ligningen, men det giver mig ikke det rigtige resultat..
facit er 9,84..men hvordan kommer man frem til det?
Tak på forhånd!
Jeg har en opgave, hvor jeg har fået oplyst et punkt + en ligning for en plan. Jeg skal så bestemme afstanden fra punktet til planen:
P(3,5,-4) og plan x-4y=5
Jeg kender afstandsformlen:
|ax0+by0+cz0+d|/(sqrt(a^2+b^2+c^2))
Hvad gør jeg i det her tilfælde, hvor der ikke er nogen z-værdi?
Jeg har forsøgt ved helt at undlade z i ligningen, men det giver mig ikke det rigtige resultat..
facit er 9,84..men hvordan kommer man frem til det?
Tak på forhånd!
Svar #1
28. maj 2007 af uksomi (Slettet)
Nej du skal bruge afstandsformlen ax+b-y/sqrt(a^2+1) eller ax+by+c/sqrt(a^2+b^2)
Svar #2
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Det betyder at c=0 og dermed
|ax0+by0+cz0+d|/(sqrt(a^2+b^2+c^2))=
|1·3-4·5+0·(-4)-5|/sqrt(1²+4²+0²) =
|3-20+0-5|/sqrt(1+16) =
22/sqrt(17) =
5,33.
Hvor har du 9,84 fra?
|ax0+by0+cz0+d|/(sqrt(a^2+b^2+c^2))=
|1·3-4·5+0·(-4)-5|/sqrt(1²+4²+0²) =
|3-20+0-5|/sqrt(1+16) =
22/sqrt(17) =
5,33.
Hvor har du 9,84 fra?
Skriv et svar til: Afstandsformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
