Matematik

Forkort en brøk

28. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)
(x^2 + 2x) / (4x + 8)

Det er en opgave uden hjælpemidler, løsningen er x/4 men jeg aner ikke hvordan man skal komme frem til det. På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af Romulus (Slettet)

(x^2+2x) = x(x+2)
4x+8 = 4(x+2)

Så kan du forkorte ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af Leah (Slettet)

Den opgave kan jeg i hovedet, fordi vi har lavet den 400 gange :/

(x^2 + 2x) = x (x + 2)
(4x + 8) = 4(x + 2)

(x + 2) går så ud med hinanden

(;


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af Leah (Slettet)

Begge sendt kl. 19.00, fedt

Men nu er der i hvert fald intet tvivl om begrægningen, går jeg udfra (:

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2007 af Niranje (Slettet)

Sæt x uden for en parantes i tælleren, og 4 uden for en parantes i nævneren. Så går leddet x+2 ud, og tilbage er x/4

Svar #5
28. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)

mange tak!
Men ellers mærklig opgave at have som nr. 1 i et matematiksæt... Den er der rimlig svær alligevel, man skal få ideen at sætte x og 4 udenfor en parantes.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af MichaelKarlsen (Slettet)

No offence, men det er blandt det mest basale at sætte uden for parentes.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2007 af Leah (Slettet)

Det er en "Hvordan fanden laver man den", efterfulgt af et "Fuuuuuuck, det vidste jeg jo godt!"

Præcis de opgaver, jeg ikke kommer til at lave i morgen til skriftlig mat B. Held og lykke folkens (:

Skriv et svar til: Forkort en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.