Matematik
Sandsynlighedsregning
19. april 2004 af
kronquist (Slettet)
Hej, jeg skal til prøve i dag i sandsynlighedsregning, og er i gang med at øve mig lige nu.
Vil bare gerne vide, om jeg har gjort det her rigtigt.
Spørgsmål :
Fra et spil kort trækkes 2 kort, og efter hvert udtræk noteres kortet og lægges tilbage i bunken.Betragt hændelserne :
A)begge kort er hjerte
B)Der udtrækkes ingen kort med værdi 2,3 eller 4.
Bestem P(A) og P(B)
Jeg vil have gjort sådan her :
A) K(13,2)/K(52,2) = 0,0588
B) K(40,2)/K(52,2) = 0,5882
Nogen der kan sige mig, om det jeg har gjort er rigtigt ?
Vil bare gerne vide, om jeg har gjort det her rigtigt.
Spørgsmål :
Fra et spil kort trækkes 2 kort, og efter hvert udtræk noteres kortet og lægges tilbage i bunken.Betragt hændelserne :
A)begge kort er hjerte
B)Der udtrækkes ingen kort med værdi 2,3 eller 4.
Bestem P(A) og P(B)
Jeg vil have gjort sådan her :
A) K(13,2)/K(52,2) = 0,0588
B) K(40,2)/K(52,2) = 0,5882
Nogen der kan sige mig, om det jeg har gjort er rigtigt ?
Svar #1
19. april 2004 af riquelme (Slettet)
ja, det ville have været rigtigt hvis der ikke var tale om tilbagelægning..
nu lægges kortene imidlertid tilbage i bunken og derfor er f.eks. sandsynligheden for 2 hjerter lig sandsynligheden for trække én hjerter opløftet til anden (hvis trækningerne er uafhængige)
nu lægges kortene imidlertid tilbage i bunken og derfor er f.eks. sandsynligheden for 2 hjerter lig sandsynligheden for trække én hjerter opløftet til anden (hvis trækningerne er uafhængige)
Svar #2
19. april 2004 af kronquist (Slettet)
hej riquelme.
Tak for svaret.
Er det så bare sådan her :
P(A) = (13/52)*(13/52) = 0,0625
P(B) = (40/52)*(40/52) = 0,5917
Hilsen Kronquist
Tak for svaret.
Er det så bare sådan her :
P(A) = (13/52)*(13/52) = 0,0625
P(B) = (40/52)*(40/52) = 0,5917
Hilsen Kronquist
Svar #3
19. april 2004 af riquelme (Slettet)
ja.. intuitivt giver det også mening, at sandsynlighederne med tilbagelægning er en lille smule større end uden tilbagelægning, da der jo ved ikke-tilbagelægning f.eks. er en mindre hjerter at trække hvis man allerede har trukket én..
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
