Matematik

finde centrum ud fra ligning

29. maj 2007 af bellemis (Slettet)
hej jeg har et problem, jeg skal finde centrum og radius ud fra en ligning, grunden til at jeg ikke kan finde ud af den er at den ikke ligner den normale cirlens ligning.

ligningen ser således ud: x^2+4x=y^2-2y

hvad pokker gør jeg ved den ?

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Sætter den lig 0:

x^2+4x-y^2+2y=0

Svar #2
29. maj 2007 af bellemis (Slettet)

og hvad så bagefter ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det er ikke ligningen for en cirkel.

Svar #4
29. maj 2007 af bellemis (Slettet)

ibibib er det, den ligning som jeg har skrevet der ikke er en ligning for en cirkel ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

Svar #6
29. maj 2007 af bellemis (Slettet)

jamen det er den jeg har fået udleveret af min lærer, og der står at ud fra den skal jeg finde radius og centrum

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Der mangler et minus foran x² eller y².

Svar #8
29. maj 2007 af bellemis (Slettet)

det rigtigt, den ser sådan her ud x^2+4x=-y^2-2y
men hvordan laver jeg den så ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2007 af Cecimort (Slettet)

Jeg er altså ret sikker på at der ikke behøver at være minus, for at det er cirklens ligning..
Grundformlen hedder (x-a)^2+(y-b)^2=r^2.
Og ud af dette er det ikke krævet at der er minus nogle steder for at det er ligningen for en cirkel

Svar #10
29. maj 2007 af bellemis (Slettet)

ehm, men hvordan løser jeg hele dette mysterium ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. maj 2007 af Cecimort (Slettet)

jeg kan ikke lige regne den ud, desværre.. der burde være rene tal i blandt.. 4x kommer af at der står (x-2)^2 og -2y(2y) af (y-1)^2.. men hvor de resterende produkter (-2*-2) og (-1*-1) bliver af, kan jeg ikke lige tænke mig til

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. maj 2007 af Cecimort (Slettet)

hov.. vent..

den må jo hedde
(x-2)^2+(y-1)^2=5 (???)

jeg er ked af at jeg ikke er til større hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. maj 2007 af 8808 (Slettet)

Er ligningen x^2+4x=y^2-2y (som du skriver i #0) eller x^2+4x=-y^2-2y (som du skriver i #8)?

Svar #14
29. maj 2007 af bellemis (Slettet)

x^2+4x=-y^2-2y

Svar #15
29. maj 2007 af bellemis (Slettet)

nogen med et konkret svar ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

x^2+4x=-y^2-2y <=>

x^2+4x+y^2+2y=0 <=>

x^2+4x+4+y^2+2y+1=4+1

osv.

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. maj 2007 af k47 (Slettet)

Hvad med dette?
(x-(-2))^2+(y-(-1))^2=(v5)^2

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. maj 2007 af Cecimort (Slettet)

hvorfor (x-(-2))^2+(y-(-1))^2? Minus gange minus giver jo plus..

Skriv et svar til: finde centrum ud fra ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.