Matematik

differentielregning

29. maj 2007 af uhanse (Slettet)
Hej igen

jeg har endnu en opgave jeg har siddet længe med.

Har funktionen f(x)=e^2x-3x

besten f'(x) og undersøg om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficieten -1

f'(x) = 2e^2x-3

hvad gør jeg så i den sidste del?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = -1. Har den en løsning eksisterer tangenten.

Svar #2
29. maj 2007 af uhanse (Slettet)

dvs jeg sætter -1 ind i f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af smukke_nielsen (Slettet)

2e^2x-3=-1

Svar #4
29. maj 2007 af uhanse (Slettet)

efter jeg har sat -1 ind og får -2,72939, dvs. at der er en løsning eller...

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2007 af smukke_nielsen (Slettet)

Nu er jeg jo ikke ligefrem en ørn til de irrationale, men..
f(x)=e^2x-3x bliver den differentierede så ikke:
f'(x)=2e^0-3?

Svar #6
29. maj 2007 af uhanse (Slettet)

hvorfor bliver e^2x lig 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2007 af Mille00 (Slettet)

Du sætter udtrykket 2e^2x-3=-1.

Hvis du sætter x=0 så får du denne ligning 2e^20-3=-1
Hvis du udregner vestre siden får du 2*1-3=-1 da e^0 altid giver 1.

så har du ligningen 2-3=-1 og da 2-3 netop giver -1 så findes der en tangent.

Håber du forstod det:)

Svar #8
29. maj 2007 af uhanse (Slettet)

ok tak for hjælpen

Skriv et svar til: differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.