Matematik

kvadratsætning !

29. maj 2007 af Cille-muus (Slettet)
Hej.

Jeg er ved at repetere noget matematik for skal op til skriftlig matematik i morgen.
Har læst at der bl.a. forventes at eksaminanderne skal kunne anvende kvadratsætningerne og reducere udtryk.

Er der nogen herinde som kan komme med et eksempel på en kvadratsætning? Jeg kan slet ikke huske det og det er næsten ikke til at overskue inde i forummet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

(ab)^2 = a^2b^2

Brugbart svar (3)

Svar #2
29. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

1. kvardratsætning: (a+b)^2 = a^2+2ab+b^2
2. kvadratsætning: (a-b)^2 = a^2 - 2ab+ b^2
3. kvadratsæning: (a+b)(a-b) = a^2-b^2

De kaldes også "bionomische Formeln" på tysk :D

Hvad kaldes de på engelsk?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af Teazy (Slettet)

1.(a+b(a-b) = a^2 - b^2

2. (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

3. (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#1 din tredje kvadratsætning er forkert (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

#1
Ja se bort fra den tredje der, kunne bare ikke lige komme i tanke om den sidste.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#5 det er jo faktisk et "kvadratisk" udtryk. Det plejer bare ikke at høre under begrebet "de kvadratiske sætninger" (:

Svar #7
29. maj 2007 af Cille-muus (Slettet)

til alle: tak for hjælpen :)

Svar #8
29. maj 2007 af Cille-muus (Slettet)

Men hvad med faktorisering? Det fatter jeg stadig ikke noget af.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2007 af Teazy (Slettet)

at gå den anden vej, fx

a^2-b^2 = (a+b)(a-b)

eller med tal


a^2 - 9 = (a+3)(a-3)

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2007 af -mial- (Slettet)

Hvorfor hedder de kvadratsætninger

Brugbart svar (1)

Svar #11
03. september 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#10

Fordi de handler om at tage kvadrater på flerleddede størrelser, går jeg ud fra...

Brugbart svar (2)

Svar #12
03. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Eller bare fordi sætningerne er kendetegnet ved at være sat i 2. potens. Ligesom et kvadrat.

Skriv et svar til: kvadratsætning !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.