Matematik

andengradsligning

29. maj 2007 af karlmarx (Slettet)
andengradsligningen 2x^2+3x+c=0 har roden 1.

Bestem c ?

bestem andengradslignings anden løsning?

nogle der kan sige mig hvordan den løses?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af nator (Slettet)

altså hvis den har roden 1, må det betyde at x-værdierne er 1. så hvis du indsætter i på x's plads og løser ligningen finder du c.

derefter skal du på normal vis finde diskriminanten
d=b^2-4ac og derefter finde den anden x værdi ved en formel.. som jeg nægter at skrive her.. det er umuligt :P

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2007 af mathon


når r er den 2. rod:

2x^2+3x+c = 2(x-1)(x-r) =

2x^2-2(1+r)x+2r, hvoraf

-2(1+r) = 3 og 2r = c

-2(1+r) = 3

2(1+r) = -3

2 + 2r = -3

2r = c = -5

c = -5

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af mathon


netop én rod ville kræve

2x^2 + 3x + c = 2(x-1)^2 = 2(x^2-2x+1) =

2x^2 - 4x + 2

i modstrid med, at koefficienten til x skal være +3 og ikke -4




Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.