Matematik

potensregler?

29. maj 2007 af Cille-muus (Slettet)
Er der nogen som kan nævne mig potensreglerne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af Frede.. (Slettet)

specificer venligst:)

Svar #2
29. maj 2007 af Cille-muus (Slettet)

der står i undervisningsvejledningen for delprøven uden hjælpemidler i matematik, at der forventes at eksaminanderne kan håndtere eksponentiel notation og anvende potensreglerne? :S

Forstår heller ik det med eksponentiel notation

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af fricker (Slettet)

Der er sådan nogen standard noen...

x^a * x^b = x^a+b
x^a / x^b = x^a-b
(x^a)^b = x^a*b
x^0 = 1
x^-a = 1 / x^a
a (rod) x = x ^(1/a)

er dem af dem jeg kan huske.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

#3
Husk nu de parenteser.

x^a*x^b=x^(a+b)
x^a/x^b=x^(a-b)
(x^a)^b=x^(ab)

x^(-a)=1/x^a

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2007 af fricker (Slettet)

eksponentiel notation er vel bare, hvis du vil skrive 0,0071 som 7,1 * 10^-3

eller 7100 som 7,1 * 10^3

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2007 af fricker (Slettet)

#4
Sry ;)

Skriv et svar til: potensregler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.