Matematik
HJÆLP
30. maj 2007 af
camilla9863 (Slettet)
Kan nogen fortælle mig hvad jeg kan bruge følgende 3 formler til sinA/a, SinB/b, sinC/c ? de bliver lig med hinanden.
Svar #1
30. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Øøøh, det er sinusrelationer..
Du bruger dem til at regne ukendte sider og vinkler ud i trekanter.
Du bruger dem til at regne ukendte sider og vinkler ud i trekanter.
Svar #2
30. maj 2007 af mathon
i en vilkårlig trekant gælder sinus-relationen, som udtrykker, at forholdet mellem en side og sinus til den modstående vinkel er konstant
a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) = 2R
hvor R er radius i trekantens omskrevne cirkel.
Sinus-relationen er sammen med cosinus-relationen
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab*cos(C) + analoge
de grundlæggende beregningsformler i trigonometrien.
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
