Matematik
Differential., ekstrema og monotoni
31. maj 2007 af
vibelin (Slettet)
Eksamen i morgen og jeg sveder allerede...
f(x)= kv.rod.til (x^3+5x+4)
jeg får den til at blive:
f'(x) = (3x^2)/(2kv.rod.til(x^2+5x+4))+5
-ser det rigtigt ud??
Jeg er i dyb tvivl om hvordan jeg skal bestemme ekstrema og monotoniforhold for f.eks.
3x^5 - 5x^3
??
Håber ikke jeg er for sent ude...
tak
f(x)= kv.rod.til (x^3+5x+4)
jeg får den til at blive:
f'(x) = (3x^2)/(2kv.rod.til(x^2+5x+4))+5
-ser det rigtigt ud??
Jeg er i dyb tvivl om hvordan jeg skal bestemme ekstrema og monotoniforhold for f.eks.
3x^5 - 5x^3
??
Håber ikke jeg er for sent ude...
tak
Svar #1
31. maj 2007 af Gruk (Slettet)
du finder den afledte funktion, f´(x) og sætter denne lig 0.
Du vil herefter få nogle løsning til ligningen f´(x) =0.
Der laves nu en fortegnsvariation med henblik på bestemmelse af monotoniforholdene for f.
Du vil herefter få nogle løsning til ligningen f´(x) =0.
Der laves nu en fortegnsvariation med henblik på bestemmelse af monotoniforholdene for f.
Skriv et svar til: Differential., ekstrema og monotoni
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
