Matematik

hjælp årsprøve imorgen

03. juni 2007 af Yndlingsbabe (Slettet)
jeg har bøvl med log

hvis jeg sidder imorgen med en opgave der lyder sådan her:
log(x+2)-log(x)=2
så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre for jeg kan ikke få det til at fungere :S

vil i ikke nok hjælpe mig...
fx regne den og fortælle hvad i gør ville være en stor hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal starte med at benytte en logaritme-regneregel log(a)-log(b) = log(a/b):

log(x+2)-log(x) = 2
log((x+2)/x) = 2
(x+2)/x = 100
osv.

Svar #2
03. juni 2007 af Yndlingsbabe (Slettet)

kan ikke få den til at give 100 i step 3 - sig lige hvad for en regel du bruger

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2007 af Cdrommen (Slettet)

2^10 = 200

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Siden hvornår har 2^10 givet 100? :-P

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
*200

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2. Lille uddybelse:

log((x+2)/x) = 2

10^[log((x+2)/x)] = 10^2

(x+2)/x = 100

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2007 af LiseKirstine (Slettet)

hvor kommer 10 tallet fra er det en del af formlen

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2007 af ibibib (Slettet)

10^x og log(x) er hinandens omvendte funktioner. Derfor kan man benytte 10^x til at "fjerne" en logaritme i en ligning.

Skriv et svar til: hjælp årsprøve imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.