Matematik

Vektorligning!

05. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan bevsier man at arealet som udspændes af de to vektorere a og b giver længden af deres normalvektor n(a,b) ?

Svar #1
05. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Er der ingen, der vil være sød at hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af mathon


1) tegn parallellogrammet udspændt af vektorerne a og b

2) parallellogrammets areal er h*g =
[|vektor_b|*sin(v)]*|vektor_a| = |vektor_a x vektor_b|,

når v er vinklen mellem vektor_a og vektor_b

Svar #3
05. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Ja A = sin v *ab, men det giber længden af n. Hvordan beviser man det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2007 af peter lind

I sin tid fik jeg defineret krydsproduktet med at længden var a*b*sin(v). Så det er altså en definition.

Svar #5
06. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2007 af blackduck (Slettet)

#5
Har du ikke en matematikbog?

Ellers se http://en.wikipedia.org/wiki/Cross_product#Definition

Som du kan se kan se er det netop definitionen på krydsproduktet. Længden af krydsproduktet er pr. definition lig med ab*sinv.

Hvad du derimod kan bevise er, at længden af krydsproduktet er lig med arealet af det udspændte parallellogram, som mathon har gjort.


Svar #7
07. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#6 Hvordan bruger man højrehåndreglen? Man tager fingrene på a og b og så hvis de er i urets retning er a X b positiv?

Skriv et svar til: Vektorligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.