Matematik

Haster

05. juni 2007 af Lotte889 (Slettet)

Jeg kan ikke felt finde ud af hvad b er i en andengradsligning. Jeg ved at a = betydningen for om der er sur eller glad mund. c = skæring med y-aksen. men hvad er b? er det den som bestemmer bredden af parablen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Nej a bestemmer bredden af parablen. Jo mindre en værdi a har, jo bredere er parablem.

b betyder vel en forskydning af parablen. Mener ikke at, huske nogen bestemt defination for b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af ibibib (Slettet)

b = f'(0).

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2007 af Esbenps

Koefficienten b har bl.a. betydning for parablens toppunkt på følgende måde:

x = -b/(2a),

hvor x er førstekoordinaten til toppunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2007 af sigmund (Slettet)

Konstanten b kan fastlægge parablens toppunkt. Derfor kan vi sige, at med varierende b, flytter vi parablens toppunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2007 af mathon


supplerende_1:

y = ax^2+bx+c = a[x-(-b/(2a)]^2 + (-d/(4a))
altså

en parallelforskydning af y = ax^2 efter parallelforskydningsvektor (-b/(2a),-d/(4a))

alle egenskaber ved y = ax^2 f.eks. afstande og symmetriforhold er bevaret efter flytningen blot andetsteds i koordinatsystemet.

symmetriaksen x=0 for y = ax^2 vinkelret på x-aksen forskydes -b/(2a) altså stykket |-b/(2a)| vinkelret væk
fra y-aksen og får dermed ligningen x = -b/(2a) og er symmetriakse for grafen for y = ax^2+bx+c.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2007 af mathon


supplerende_2:

toppunktet (0,0) for y = ax^2 forskydes over i

[-b/(2a),-d/(4a)] = [-b/(2a),c-a(-b/(2a)^2] toppunktet for y = ax^2+bx+c

det ses, at b indgår i både 1.- og 2.koordinat for [-b/(2a),c-a(-b/(2a)^2], hvorfor b har indflydelse på begge koordinaters størrelse

eller udtrykt anderledes:

er bestemmende for hvor i koordinatsystemet, toppunktet for y = ax^2+bx+c er beliggende

er specielt b=0, er toppunktet for y = ax^2+bx+c (0,c)

Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.