Matematik
Andengradsligninger - HASTER!!
12. juni 2007 af
Dorindom (Slettet)
Hej.. Jeg sidder, og skal læse til mat. eksamen, som jeg skal op i nu her på torsdag (14.06.07), MEN jeg har lige et lille problem ang. nogle ligninger, da jeg har fået denne ligning:
35 = 5*x^3
.. Dette er også en potens funktion, og jeg har også tegnet den ind på dobbeltlog. papir og det hele.. MEN: y, som er 35.. Hvad kan man sige om det i sammenhæng med grafen, som jeg har tegnet og sådan?
Det samme problem har jeg også med en ligning der siger således:
10 = 5*1,07^x
.. Dette er jo så en eksponentiel funktion, men samme problem: y = 10.. Hvad skal jeg sige til dét?!
Denne ligning:
x^2 = 1/2x+3
.. den kan jeg SLET ikke løse.. OverHOVEDET!
Hjælp..!
/Dorindom
35 = 5*x^3
.. Dette er også en potens funktion, og jeg har også tegnet den ind på dobbeltlog. papir og det hele.. MEN: y, som er 35.. Hvad kan man sige om det i sammenhæng med grafen, som jeg har tegnet og sådan?
Det samme problem har jeg også med en ligning der siger således:
10 = 5*1,07^x
.. Dette er jo så en eksponentiel funktion, men samme problem: y = 10.. Hvad skal jeg sige til dét?!
Denne ligning:
x^2 = 1/2x+3
.. den kan jeg SLET ikke løse.. OverHOVEDET!
Hjælp..!
/Dorindom
Svar #1
12. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
x^2 = 1/2x+3
Det er en almindelig 2.gradsligning.
0=-x^2+0,5*x+3
x=(-0,5±sqrt(0,5^2-4*(-1)*3))/((-1)*2)
x=2 v x=-1,5
Det er en almindelig 2.gradsligning.
0=-x^2+0,5*x+3
x=(-0,5±sqrt(0,5^2-4*(-1)*3))/((-1)*2)
x=2 v x=-1,5
Svar #2
12. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Når du tegner grafen ind, isolere du vel x, idet du kender y, a og b. Derfor er det vel bare dette du skal sige, at du har brugt y til. - Det samme gælder i begge tilfælde.
Svar #3
12. juni 2007 af Dorindom (Slettet)
Da jeg tegnede grafen ind brugte jeg slet ikke y, for jeg havde jo 5*x^3, så hvis de spørger om y til eksamen, så er jeg blank, for jeg har slet ikke brugt y.
Problemet med andengradsligningen er, at jeg ikke kan finde ud af andengradsligninger.. generelt.. Har aldrig forstået dem.. :S
Problemet med andengradsligningen er, at jeg ikke kan finde ud af andengradsligninger.. generelt.. Har aldrig forstået dem.. :S
Skriv et svar til: Andengradsligninger - HASTER!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
