Matematik
hjælp
13. juni 2007 af
iam1 (Slettet)
Jeg skal op til mundtlig mat i morgen. Og jeg er gået i stå på nogle af opgaverne.
Lineære funktioner.
Gør rede for lineære funktioner.
Du skal blandt andet komme ind på betydningen af a og b og
på hvordan a og b kan bestemmes.
håber der er nogle til en hjæpemde hånd
Lineære funktioner.
Gør rede for lineære funktioner.
Du skal blandt andet komme ind på betydningen af a og b og
på hvordan a og b kan bestemmes.
håber der er nogle til en hjæpemde hånd
Svar #3
13. juni 2007 af blackduck (Slettet)
Hmm... har du ikke en lærebog hvor du kan læse om det. Det virker rimelig banalt, og jeg kan næppe forklare det bedre.
Hvis du har en funktion f givet ved f(x)=ax+b vil konstanten a angive hvor meget funktionsværdien vokser, når x vokser med 1. Det er altså hældningen for linjen bestemt ved ligningen y=f(x). For tallet b gælder, at f(0)=b, så det angiver skærringspunktet med y-aksen.
Hvis du kender to punkter (x1,y1) og (x2,y2), kan du finde den entydigt bestemte rette linje gennem punkterne:
a=(y2-y1)/(x2-x1) og b=y-ax
Hvis du har et dataset kan du udføre lineær regression for at bestemme a og b.
Hvis du har en funktion f givet ved f(x)=ax+b vil konstanten a angive hvor meget funktionsværdien vokser, når x vokser med 1. Det er altså hældningen for linjen bestemt ved ligningen y=f(x). For tallet b gælder, at f(0)=b, så det angiver skærringspunktet med y-aksen.
Hvis du kender to punkter (x1,y1) og (x2,y2), kan du finde den entydigt bestemte rette linje gennem punkterne:
a=(y2-y1)/(x2-x1) og b=y-ax
Hvis du har et dataset kan du udføre lineær regression for at bestemme a og b.
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
