Matematik
Kvadratsætning
14. juni 2007 af
anne89anne (Slettet)
Gennemgang af beviset for andengradspolynomiets rødder. Jeg er noget til at, (2ax + b)^2 = 0, hvorefter min lærebog vurderer at vi ved at følgende gælder:
(2ax + b)^2 = 0 er
2ax +b = 0
Og her gik jeg og troede at kvadratsætningen galdt og at det var noget lig, 2^2 a^2 + x^2 + b^2 + 4abx? Gælder det kun for en 2-leddet størrelse??
(2ax + b)^2 = 0 er
2ax +b = 0
Og her gik jeg og troede at kvadratsætningen galdt og at det var noget lig, 2^2 a^2 + x^2 + b^2 + 4abx? Gælder det kun for en 2-leddet størrelse??
Svar #1
14. juni 2007 af ollelem (Slettet)
jeg vil tro at man her har taget kvadratroden på begge sider af lighedstagnet???
Svar #2
14. juni 2007 af anne89anne (Slettet)
Arh, eventuelt noget med nulreglen - det kan vel også skrives således; (2ax + b)*(2ax + b) og for at det kan blive lig nul skal en af parenteserne være nul, da de er ens må det jo gælde at 2ax + b = 0! Er det ikke rigtigt =D
Svar #3
14. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Både #1 og #2 er korrekt:-)
En tredje måde kunne være:
(2ax + b)*(2ax + b)=0
<=>
(2ax + b)=0/(2ax + b)=0
En tredje måde kunne være:
(2ax + b)*(2ax + b)=0
<=>
(2ax + b)=0/(2ax + b)=0
Skriv et svar til: Kvadratsætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
