Matematik
Logaritmeproblem
25. april 2004 af
Katty (Slettet)
Hej,
Hvordan kommer jeg videre her:
3*log(6x+9)= 4,657
log((6x+9)^3)=4,657
(6x+9)^3= 45394,2
216x^3 + 162x + 729 = 45394,2
216x^3 + 162x = 44665,3
Hvordan kommer jeg videre her:
3*log(6x+9)= 4,657
log((6x+9)^3)=4,657
(6x+9)^3= 45394,2
216x^3 + 162x + 729 = 45394,2
216x^3 + 162x = 44665,3
Svar #5
25. april 2004 af Katty (Slettet)
Hmmm, udregningerne passer, men resultatet passer ikke? log(6*0,030+9)^3 er ikke lig 4,657...
Svar #6
25. april 2004 af Brian (Slettet)
3*log(6x+9)= 4,657
log(6x+9)= 4,657/3
6x+9 = e^( 4,657/3 )
6x = e^( 4,657/3 ) - 9
x = (e^( 4,657/3 ) - 9)/6
log(6x+9)= 4,657/3
6x+9 = e^( 4,657/3 )
6x = e^( 4,657/3 ) - 9
x = (e^( 4,657/3 ) - 9)/6
Svar #7
25. april 2004 af Brian (Slettet)
Hm, nåhrja, hvis log er 10-tal-log, så skal e^(...) erastattes af 10^(...)
Skriv et svar til: Logaritmeproblem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
