Matematik
Hjælp-> eksponentielle funk.
14. juni 2007 af
AnnikaS (Slettet)
Hey..
Håber jeg kan få noget hjælp.. skal til mundtlig eksamen i morgen så sidder lige med de sidste ting som bare SKAL på plads..
Vi har fået en plan at gå ud fra, så her er mine spørgsmål..:
-> Eksponentielle funktioner: betydningen af a (grundtal) og b, sammenhængen mellem a,p,r??
-> Praktiske eksempler på eksponentielle funktioner?
-> Trigonometriske funktioner: Tegne f(x)=cos(x) og f(x)=sin(x) på grundlag af enhedscirklen??
-> Polynomier: Antallet af nulpunkter for de forskellige polynomier?
-> Metoder til at finde nulpunkter i polynomier?
-> Bevis den lineære funktion?
-> Bevis for andengradspolynomiet?
-> Bevis for sumreglen?
Puha det var alligevel mere end jeg havde regnet med.. Håber på der er en venlig sjæl derude..:)..
Om ik andet så måske en der sidder med en rigtig god side på nettet hvor man kan få svar på nogle af disse spørgsmål.. på forhånd TAK..:D
Håber jeg kan få noget hjælp.. skal til mundtlig eksamen i morgen så sidder lige med de sidste ting som bare SKAL på plads..
Vi har fået en plan at gå ud fra, så her er mine spørgsmål..:
-> Eksponentielle funktioner: betydningen af a (grundtal) og b, sammenhængen mellem a,p,r??
-> Praktiske eksempler på eksponentielle funktioner?
-> Trigonometriske funktioner: Tegne f(x)=cos(x) og f(x)=sin(x) på grundlag af enhedscirklen??
-> Polynomier: Antallet af nulpunkter for de forskellige polynomier?
-> Metoder til at finde nulpunkter i polynomier?
-> Bevis den lineære funktion?
-> Bevis for andengradspolynomiet?
-> Bevis for sumreglen?
Puha det var alligevel mere end jeg havde regnet med.. Håber på der er en venlig sjæl derude..:)..
Om ik andet så måske en der sidder med en rigtig god side på nettet hvor man kan få svar på nogle af disse spørgsmål.. på forhånd TAK..:D
Svar #1
14. juni 2007 af ibibib (Slettet)
Eksponentielle funktioner:
a er fremskrivningsfaktoren, dvs. at y bliver ganget med a når x vokser med 1.
b er startværdien, dvs b=f(0).
a=1+p, hvor p er procentændringen.
Eksempler:
Et beløb står i en bank med en fast rente.
Mængden af et radioaktivt stof falder eksponentielt med tiden.
a er fremskrivningsfaktoren, dvs. at y bliver ganget med a når x vokser med 1.
b er startværdien, dvs b=f(0).
a=1+p, hvor p er procentændringen.
Eksempler:
Et beløb står i en bank med en fast rente.
Mængden af et radioaktivt stof falder eksponentielt med tiden.
Skriv et svar til: Hjælp-> eksponentielle funk.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
