Matematik

tangentligningen

15. juni 2007 af madsahl (Slettet)
Jeg skal op i mundtlig matematik på mandag, har skal der kunne definerer tangentens ligning. hvordan gøres dette bedst muligst.
Håber i kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=52664

Svar #2
16. juni 2007 af madsahl (Slettet)

tak, men jeg er ikke lige den skarpeste indenfor dette område, så er der ikke en der kan forklare mig det trin for trin, og hvordan jeg skal bære mig ad?

håber i har tid?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2007 af mathon


1) tegn et vilkårligt kontinuert kurvestykke, hvis koordinater er koordinerede ved y = f(x)

2) tegn en ret linje, der skærer kurvestykket to steder - en sekant.

3) skæringspunkterne kaldes P_1(x1,y1) og P_2(x2,y2)

4) differenskvotienten skrives (y2-y1)/(x2-x1)

5) hvis "vippes" så punktet P_2 nærmer sig ubegrænset tæt til P_1 - uden dog at falde sammen med P_1
haves
lim (y2-y1)/(x2-x1) --> f'(x1), som er hældningskvotienten for tangenten i punktet P_1.

6) hvis P(x,y) er et vilkårligt fra P_1 forskelligt punkt på tangenten, som du kender fra teorien om rette linjer

y-y1 = f(x1)'(x-x1), som er tangentens ligning, der selvfølgelig altid vil kunne bringes på cartesisk normalform y = a*x + b,

y = f'(x1)*x + (y1-f(x1)'*x1), hvor

a = f'(x1) og b = (y1-f(x1)'*x1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2007 af mathon


hvis "vippes" --> hvis linjen "vippes"

Skriv et svar til: tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.