Matematik

Lidt procent regning her og NU

26. april 2004 af hrskitzo (Slettet)
Hej

Mit matemaik stykker er:

En bestemt akties kurs udvikler sig på følgende måde:

Første år 5% , andet år stiger den 3,5 , tredje år falder den 8% og så stiger den 9% hvert af de følgende tre år.

OPGAVEN:

Hvilken gennemsnitlig procentvis stigning sare dette til pr. år?

På forhånd tak

Mvh.
/Hrskitzo

Svar #1
26. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

undskyld opgaven er:

Hvad er den samlet procentvise over de 6 år

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2004 af Big Pappa Smurf (Slettet)

du skal nok bruge noget eksponetielt papir til denne opgave..

(undskyld stavningen, men sidder med en dansk opgave som skal være færdig i morgen)

Svar #3
26. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

øhhh

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2004 af iB (Slettet)

Findes der en god grund, til at du ikke bare kan tage snittet??

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2004 af sigmund (Slettet)

Du skal gøre brug af følgende:
Hvis vækstraten i n terminer er hhv. r[1], r[2], r[3],...,r[k] er den gennemsnitlige vækstrate, r, pr. termin givet ved:
r=sqrt((1+r[1])*(1+r[2])*(1+r[3])*...*(1+r[k])).
Den samme formel findes som en af de første i "Matematisk formelsamling" til gymnasiet.

Svar #6
27. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Hvad er den samlet procentvise over de 6 år

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2004 af sigmund (Slettet)

Samlet er den vel: 5%+3,5%-8%+3*9%=27,5%. Jeg er dog ikke sikker. Prøv og se om du ikke kan finde svaret i din bog.

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Til #5. Det er ikke rigtigt. Det er

r = ((1+r[1])*(1+r[2])*(1+r[3])*...*(1+r[k]))^(1/k)-1

Svar #9
27. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

er ikke helt med... kan du ikke sætte tallenede ind fra opgaven i toppen af siden?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg er ikke med på hvad du mener, og i øvrigt mangler du også at fortælle, om aktiens værdi stiger eller falder det første år.

Svar #11
27. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Det er en opgave som vi har fået og der er IKKE nogle værdi! Det det går ud på er at finde de forskelige procentvise stigninger.

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

nu er jeg helt tabt... skal du ikke finde den gennemsnitligt årligt stigning? Hvis det er rigtigt, så kan du ikke løse opgaven, hvis du ikke ved om aktiens værdi stiger eller falder 5% det første år.

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2004 af 404error (Slettet)

#7: Samlet procentvis stigning findes som i formlen angivet i #8, blot uden den k'te rod af produktet.

Svar #14
27. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Sorry, den stiger

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Til #13. Hvorfor memer du "min" formel i #8 er forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. april 2004 af hippo (Slettet)

Til #15. Din formel er korrekt opskrevet i #8. Man får da 4.40%/anno.

Kontrol:
1.044^6=1.05*1.035*0.92*1.09^3
1.2948=1.2948

Hippo hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. april 2004 af 404error (Slettet)

#15: Det mener jeg heller ikke. Jeg angiver blot formlen for beregning af samlet procentvis stigning.

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Måske skulle jeg prøve at læse, hvad du skriver... sorry.

Skriv et svar til: Lidt procent regning her og NU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.