Matematik

Underligt eksamensspørgsmål? matC

18. juni 2007 af Koppel (Slettet)
Hej alle!

Jeg er i den heldige situation, at jeg skal til matematikeksamen her på torsdag. Vi har fået opgivet de 10 eksamenspørgsmål, og et af dem undrer jeg mig meget over.

"Definer ved hjælp af enhedscirklen sinus og cosinus. Udled hvordan sinus og cosinus kan udregnes ud fra siderne i en retvinklet trekant."

Det er den del med at udlede hvordan sinus og cosinus kan UDREGNES ud fra siderne i en retvinklet trekant. Er de Sin og Cos ikke "bare" trigonometriske funktioner som man bruger til at udregner sider og vinkler ud med? Sin og Cos kan da ikke udregnes, kan de?

Mvh. En forvirret matC-slave

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Der menes formlerne cosA=b/c osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2007 af peter lind

sinus og cosinus kan sandelig godt udregnes. Hvordan tror du ellers man kan slå funktionsværdierne op på en lommeregner.

Det er korrekt at i trekanter bruger man hyppigst funktionerne til at udregne siderne; men der er ikke noget i vejen for at man gør det omvendte. I en ligesidet trekant er alle vinkler 60 grader. Dette kan bruges til at finde sinus og cosinus til 30 grader og 60 grader.

I en retvinklet trekan med lige store kateter er de 2 vinkler 45 grader. Dette kan bruges til at beregne sinus og cosinus af 45 grader.

Svar #3
18. juni 2007 af Koppel (Slettet)

Til #1:
Jamen det er da definitionerne på dem, det har jeg besvaret i det forrige spørgsmål.

Til #2:
Matematik er det fag jeg kæmper mest med, min viden er desværre ikke den største. Men tak for svaret! Hvad menes der med at jeg skal udlede hvordan det gøres? Er det bare at forklare hvordan?

Må desuden indrømme at jeg ikke 100% forstår dit svar med den retvinklede trekant, fordi jeg ikke 100% forstår eksamensspørgsmålet. Når jeg skal udlede hvordan man beregner Sin og Cos vha. siderne, menes der så udregne dem vha. vinklerne?

Hvad gør man i øvrigt hvis kateterne ikke er lige store?


Mvh. Koppel

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

Vi starter med cos
c^2=a^2+b^2 -2abcosC

så er
cosC=(a^2+b^2 -c^2)/2*a*b

prøv med et vilkårligt trekant ABC
a=5
b=9
c=6

da er vinkelC=38,9
cosC=(a^2+b^2 -c^2)/2*a*b)=0,7778
hvilket er cos(v)altså vinkelC= 38,9


sinus

a/sin(a)=b/sin(b)=c/sin(c)

prøv med et retvinklet trekant hvor
a=3
b=4
c=5

sin(A)=a/c=3/5=0,6 derefter sin inv(0,6)=36,869897
vinkel(A)=36,87

osv.


håber det er du spørger om.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2007 af ibibib (Slettet)

#3 Nej, du definerer funktionerne vha. enhedscirklen og derefrer udleder du formlerne jeg nævnte i #1. Når du udleder formlerne skal du benytte din viden om ensvinklede trekanter.

Cosinusrelationerne som er nævnt i #4 er ikke en del af dette spørgsmål og sikkert ikke en del af dit pensum.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=369478

Skriv et svar til: Underligt eksamensspørgsmål? matC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.