Matematik
logaritme-funktioner
27. april 2004 af
Maria17 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med disse logaritme-funktioner?
1. log(1+1/x)+log(x+4)=0
2. ln(x-1)-2*ln(x)=3
3. 5*(lnx)^2-8lnx=lne
Mvh. Maria
1. log(1+1/x)+log(x+4)=0
2. ln(x-1)-2*ln(x)=3
3. 5*(lnx)^2-8lnx=lne
Mvh. Maria
Svar #1
27. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Ja, det kan jeg godt, men hvor langt er du selv kommet med opgaverne?
Svar #2
27. april 2004 af Brian (Slettet)
Nu har du jo efterhånden øvet dig en del på det her, så jeg vil indskrænke mig til at repetere, at strategien er at logaritme-udtrykkene til eet logaritme-udtryk, som du så kan tage den omvendte logaritme på.
I 1. er det lige til ( (1+1/x)*(x+4) )
I 2. kræver det lidt forberedelse: 2*ln(x)= ln(x) + ln(x) = ln(x*x) = ln(x^2), og derfra lissom 1.
I 3. er tricket at substituere t = ln(x), så får du en andengradsligning i t.
I 1. er det lige til ( (1+1/x)*(x+4) )
I 2. kræver det lidt forberedelse: 2*ln(x)= ln(x) + ln(x) = ln(x*x) = ln(x^2), og derfra lissom 1.
I 3. er tricket at substituere t = ln(x), så får du en andengradsligning i t.
Svar #4
27. april 2004 af starF (Slettet)
Ja jeg synes du efterhånden har oprettet en del tråd og det logaritme og beder andre om at løse din opgave. Det er bedst for dig selv at lære strategien, du får intet ud af at andre gør det for dig.
Skriv et svar til: logaritme-funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
