Debat

Islam/Kristendom fjender?:s

19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)
Hej alle sammen.

Kristendommen og islam er to meget udbredte religioner i danmark og verden for den sags skyld, hvad er der så forskelligt mellem de to religioner... Vi tror alle på den samme GUD men hvidt forskellige profeter?!... jeg oplever at kristne nedser på muslimerne og også omvendt for den sags skyld. Men andre gange er en muslimsk pige og en kristen pige f.eks. perlevenner.... er islam og kristendommen som fjender eller hvad er det der holder de to grupper så meget adskildt men alligevel sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af wahid (Slettet)

hvorfor bliver i ved med at køre på islam?? i køre og nedgøre muslimer hele tid ! og medierne snakker i om muslimer og terrorister, men vi kæmper jo bare for vores rettiheder!

det er hårdt når i bliver ved med det uafbrut

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2007 af Allie (Slettet)

Ok, hvor er det lige du ser, at islam og muslimer bliver nedgjort i det her indlæg?
Som jeg læser det, er det blot en, som undrer sig over, hvorfor der kan være så store stridigheder mellem to religioner, som måske ikke er helt så forskellige alligevel.

Svar #3
19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

jeg kører skam ikke noget på islam. Selvfølgelig er der ingen steder i koranen hvor der står at muslimer skal dræbe osv. der står præcis det omvendte. Jeg undre mig bare, hvorfor er vi så forskellige.!?!
der er nogen der venligt tager i mod andre og har respekt for både religion og race andre ikke. Det handler både om de kristne og muslimer der lever sammen i DK. nogen gider bare ikke at indse hvor meget vi ren faktisk har tilfældes

Svar #4
19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

helt enig Allie, det var også det jeg ville frem til

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2007 af Allie (Slettet)

Ok. :) Og det er da sådan set en meget relevant diskussion. Jeg har lidt svært ved at forstå, hvorfor man kan slå hinanden ihjel (og mere eller mindre alle religioner har vist været med på den vogn) bare pga, at man tror på forskellige ting. Jeg har altid troet, at alle store religioner grundlæggende handlede om medmenneskelighed, respekt og næstekærlighed, men det er lidt svært at se, at det er tilfældet, med de stridigheder, der gennem tiden har været og stadig foregår rundt omkring.
Måske er det bare fordi, jeg ikke selv er specielt religiøs, jeg ved det ikke. Jeg tror ikke på nogen bestemt gud men mere på ovennævnte værdier.

Svar #6
19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

hvilke rettigheder kæmper i for? menneskerettighederne`eller er der andre`?

Svar #7
19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

Jeg tror for det meste det handler om opdragelse og hvilket miljø man er opvokset I. Er man opvokset i en miljø og man mener at det er ens ret til at dræbe andre med end anden religion end den man selv har, er det jo åbentlyst at folk gør det. Islam og kristendom har utrolig meget tilfælles, mange kristne stiller spørgsmålstegn ved ramadanen hvor muslimerne faster, men i kristendommen skal man også faste bare i en mindre periode, hvor man afslutte med fastalavn der kommer fra faste-lavn! allie der findes ikke mange gude, der findes EN. Allah er ikke et navn på en anden gud men betyder gud på arabisk. Den kristne og muslimske gud er sådan set den samme. Det ville man også kunne løse hvis man læste biblen og koranen.

Svar #8
19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

læse*

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juni 2007 af Allie (Slettet)

#7
Jo jo. Der ér flere forskellige guder - bare ikke lige mht. islam og kristendommen. Hvis man nu tager fx hinduismen med ind, så er der jo mange forskellige at tro på.
Men ja, jeg tror også, at opdragelsen spiller en meget stor rolle.

Svar #10
19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

det jo så rigtig nok, tror bare ikke jeg havde hinduismen i tankerne på det tidsspunkt :D............
her fortiden føler jeg bare at der er mange der ikke rigtig "tør" tro på at de to religioner har meget tilfælles.. mange ser islam som en religion der opfordre til at dræbe osv.
Mange her i samfundet har aldrig, eller often sat sig ned og søg eks. på nettet efter de forskellige religioner for at få noget forståelse, dette gælder også muslimer der ikke har "turde" at forske i biblen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. juni 2007 af Allie (Slettet)

#10
Nej, det ser rigtig nok ud til, at mange ikke har forståelse for, at de to religioner står for de samme grundværdier, men det er nok også fordi det altid er de dårlige historier, der bliver fokuseret rigtig meget på. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg tror, det ville kunne løses, for det vel klart, at det er det, medierne fokuserer på, hvis det er med en religiøs overbevisning som undskyldning, at man laver et eller andet lort - det sælger jo.

Svar #12
19. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

self. gør det, det. Samme som rekalmer, man husker bedre de dårlige reklamer end de gode.!

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. juni 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Jeg tror at de monoteistiske religioner i sig selv er undertykkende, fordi de udelader de polyteistiske religioner fra deres tilværelsesforståelse. De påstår at have patent på sandheden, hvorfor de udelukker andre religioner som værende løgne. De opdeler verden i godt og ondt, hvilket jeg mener er forkert helt fra grunden af, fordi der altid er flere sider af tingene.

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. juni 2007 af louisefriis88 (Slettet)

Er det ikke som regel dem der har mest til fældes der slås mest. Af frygt for at indrømme at der næsten tros på det samme???
Der er intet der styrker troen som en fælles fjende. Og selvom man som kristen eller muslim sagtens kunne vælge f.eks hinduismen som fælles fjende er den ikke lige så oplagt fordi den ligger så langt fra kristendommen/islam i forvejen og derfor ikke udgør en dessideret trussel.

Hvis der skal opstå komplet fred er det nødvendigt med "forgive and forget". Starte med en ren tavle og ikke fra den dag af gøre noget "ondt" mod en anden religion.

Til gengæld er det en anden baggrund Muslimer i mellemøsten kommer fra, der er "tradition" og historie for diktatur el. lignende (selvom det er ved at ændre sig). Så når vi her i vesten ser Demokrati som den eneste rigtige vej frem, så bliver politik blandet ind i tingene... og tror det er der tingende går rigtig galt.

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. juni 2007 af wahid (Slettet)

Kan I da ik forstå det. Islam skal respekteres af ALLE.. det er sandhed

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. juni 2007 af louisefriis88 (Slettet)

"15 Du siger ikke noget om andre religioner... skal andre religioner ikke respekteres???
Syntes i øvrigt dine indlæg her er uden reel relevans du debatere ikke, og kommer med kommentare der ikke hænger sammen med debatten, og ingen argumenter. GODE argumenter er det vigtigste i en debat!

Svar #17
20. juni 2007 af dizzyh (Slettet)

alle religioner fortjener stor respekt uanset hvilken

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. juni 2007 af Andersen88 (Slettet)

15# der er intet i hele dette forum der tyder på mangel på respekt, tværtimod!

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. juni 2007 af parisa (Slettet)

#0 Kriste og muslimer tror på de samme profeter; men bare ikke profeten Muhammed; han kom jo så at sige efter kristendommen.
Derudover har Islam bund i kristendom, hvorfor der er så meget der er ens.

Skriv et svar til: Islam/Kristendom fjender?:s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.