Matematik

Hjælp til Potensudvikling

20. juni 2007 af Tingleff (Slettet)
Jeg har lidt problemer med hvilken betydning a og b har i ligningen y=B*Xa

kan du hjælpe?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af sigmund (Slettet)

B er startværdien, mens a er et mål for tilvæksten. Der er en sammenhæng mellem fordoblingstid og a. Det burde du finde under "potensfunktioner" i din bog. Det er vel y=B*x^a, du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2007 af sigmund (Slettet)

B er startværdien, mens a er et mål for tilvæksten. Der er en sammenhæng mellem fordoblingstid og a. Det burde du finde under "potensfunktioner" i din bog. Det er vel y=B*x^a, du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Såvidt jeg ved er b ikke startværdien i potensudviklinger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

f(0) = b*0^a = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Nej, undskyld. Der har jeg helt sikkert været for hurtig.

Tager vi log() på begge sider fås log(y)=log(B)+a*log(x). I dette tilfælde kan B opfattes som udtryk for den rette linjes skæring med y-aksen, når vi afbilder i et log-log koordinatsystem.

Svar #6
20. juni 2007 af Tingleff (Slettet)

-Sigmund

Jo det var y=b*x^a jeg mente jeg vidste bare ikke hvordan man skrev (opløftet) med tegn.

og tak skal i begge have for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp til Potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.