Matematik

Eksponentiel....

20. juni 2007 af logind (Slettet)
Er der forskel på eksponentielle udviklinger og eksponentiel vækst?

hvis ja - hvad der forskellen så?

tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af 53 (Slettet)

neej, jeg ville umiddelbart sige at det er synonymer

Svar #2
20. juni 2007 af logind (Slettet)

altså de er begge på formen f(x)=b*a^x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

en eksponentiel udvikling behøver ikke være en vækst, for eksempel formlem y = yo*exp(k*t) vil vise et aftagende forløb, hvis k er negativ

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan lige få et eksempel på en aftagende funktion, nemlig et radioaktivt materiale, radioaktiviteten aftager med en rate, der kan beskrives matematisk som
dp/dt = k*p(t), hvor k<0

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2007 af Duffy

En negativ vækst, måske. He he.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja, matematisk set er det en negativ vækst, idet de behandles på samme måde:
"exponential growth and decay"

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2007 af blackduck (Slettet)

I gymnasiesammenhæng er ordet vækst ikke nødvendigvis om noget der bliver numeriske større. Derfor er der ingen forskel på en eksponentiel udvikling og en eksponentiel vækst.

Skriv et svar til: Eksponentiel....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.