Matematik
potensfunktion
23. juni 2007 af
pallerøvballe (Slettet)
Hej alle. Jeg skal op i potensfunktion y=b*x I a....altså x a'ende potens*G*
håber man kunne forstå det. Jeg skal komme ind på betydning af a og b og beskrive grafer for udvalgte potensfunktioner. Nogen der kan hjælpe, skal op på Mandag*G*
håber man kunne forstå det. Jeg skal komme ind på betydning af a og b og beskrive grafer for udvalgte potensfunktioner. Nogen der kan hjælpe, skal op på Mandag*G*
Svar #1
23. juni 2007 af mathon
x^a = e^(a*ln(x)), hvorfor x € R+
b = f(1)
a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
altså
hældningskoefficienten for
den rette linje
log(y) = a*log(x) + log(b)
eller
Y = a*X + B i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem
fysikeksempel:
bremsekraften i opbremsningsperioden er stort set konstant
hvoraf
F*s = (1/2)m*v^2
eller
s(v) = [m/(2F)]*v^2
Skriv et svar til: potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
