Religion

hvem er "I" i bjergprædiken?

23. juni 2007 af mettexxx (Slettet)
jesus bjergprædiken eks matt. kap 5 13-16, 21-26 osv. taler han til "i"? er det alle mennesker er blot de desciple?

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2007 af Occulta (Slettet)

I = tilhørerne, som formodentlig er de folkeskarer, der tales om i de første vers af kap. 5.

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Har lige fundet dette her på Nettet:
Bjergprædikenen.
"Da Jesus så skarerne, gik han op på bjerget og satte sig, og hans disciple kom hen til ham. Og han tog til orde og lærte dem:"

Jeg forstår det sådan, at han ser en skare mennesker nedenfor bjerget, og disiplene er dem han holder talen for, at de kan gå ud i verden og forkynde hans ord.

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2007 af rikshan (Slettet)

Men "Gud" taler til alle dem, der vil lytte til hans love!


=De udvalgte folk=pagtens folk=Jøderne

Svar #4
23. juni 2007 af mettexxx (Slettet)

ja men det må vel først og fremmest være de desciple ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juni 2007 af Skardhamar (Slettet)

Op til bjergprædiken er Jesus fulgt at en store skare, heriblandt sine desciple (Matt 5,1):
"Da Jesus så skarerne, gik han op på bjerget og satte sig, og hans disciple kom hen til ham."

Når Jesus prædiker, mener jeg at det er meget normalt at påstå, at Jesus "kun" taler til sine deciple

Om deciple så skal forstås som eliten, eller alle kristne er nok et lidt svære emne.

Da det er i bjergprædiken at Jesus radikaliserer loven og erstatter handlingsmotivet med tankemotivet, er det også mange der analysere det sådan, at disse regler kun gælder for den kristne elite (dvs. præster, munke osv).

Fra JesusNet.dk (http://jesusnet.dk/index.php?special_id=21&svar_id=158):
"- Den gælder ikke alle kristne, men en speciel gruppe inden for kirken, munke og gejstlige, idet der skelnes mellem en højere og en lavere fuldkommenhed. Denne tolkning har tidligere været rådende inden for den romerskkatolske kirke."

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2007 af chickyfreaky (Slettet)

Det er ikke altid ligetil bare at bestemme hvem teksten/budskabet handler om når der står 'I', og andre ting. F.eks er der nogle der mener at når der indimellem i GT tales om 'en lidende' eller så noget, så mener kristne at der er tale om Jesus(messias) og jøder vil f.eks mene at der kan være tale om deres land Israel, som jo lider en del. Det kan altså oftes tolkes forskelligt, og jeg vil derfor også mene at 'I' i denne sammenhæng kan være såvel til disciplene som til folk generelt, idet det jo kan ligge underforstået at det gælder alle..

Skriv et svar til: hvem er "I" i bjergprædiken?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.