Matematik

Arrrrrrg! Help

24. juni 2007 af JohnJohnJohn1 (Slettet)
Nu er det potenser igen og jeg ville høre om der var en der havde en simpel måde som man kan afslørre potenssammenhænge?
Gøre rede for potenssammenhænge mellem to variable, herunder sammenhængen mellem de procentuelle ændringer?
Omtale af grafisk fremstilling?
Gøre rede for regneudtryk?

Eksamen i morgen! håber der er en der har nogle guldkorn, eller bare svaret til nogle af disse spørgsmål.
tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2007 af atten (Slettet)

En potensfunktion er en ret linje på dobbeltlogaritmisk papir. Man kan derfor muligvis afsløre den ved at tegne den ind på et sådant papir.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2007 af mathon


potensiel udvikling:
yo = b*xo^a

y = b*((1+r)*xo)^a = b*(1+r)^a*xo^a = (1+r)^a*(b*xo^a),
hvor r = p/100

y = (1+r)^a*yo

y/y0 = (1+r)^a/1

(y-yo)/y0 = [(1+r)^a-1]/1

[(y-yo)/y0]*100% = [(1+r)^a-1]*100%

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2007 af mathon


når x ændres med p%, ændres y med [(1+r)^a-1]*100%

Skriv et svar til: Arrrrrrg! Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.