Matematik

koncentriske cirkler

27. juni 2007 af DeciMat (Slettet)
Jeg mangler nogle sider som omhandler beregning af cirkler som skærer/overlapper hinanden i vilkårlige punkter.

Er der en som kan komme med nogle henvisninger?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det er blot cirkler med samme centrum, se her, du kan trække i dem:
http://www.mathopenref.com/concentric.html

Svar #2
27. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

Ja, tak for svaret men jeg kan hverken se at de skærer eller overlapper hinanden i VILKÅRLIGE punkter.

f.eks.

cirkelA med centrum i O og med r=6 står med en afstand cirkelB med 4 find arelaet af det overlappende område når cirkel B har r=5


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Så forstår jeg ikke spørgsmålet, er du sikker på den formulering, du har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2007 af mathon


...koncentriske cirkler skæres ikke...

hvis blot overskriften er forkert:

med r < R og
Cirkel_1 med centrum C1(a,b): (x-a)^2 + (y-b)^2 = R^2
og
Cirkel_2 med centrum C2(c,d): (x-c)^2 + (y-d)^2 = r^2

hvis

1) |C1C2| > R+r, så ingen skæring og cirklerne ved siden af hinanden

2) |C1C2| = r+R, så udvendig tangering

3) R-r < |C1C2| < R+r, så skæring i to punkter

4) |C1C2| = R-r, indvendig tangering

5) |C1C2| < R-r ingen skæring og Cirkel_2 ligger inde i Cirkel_1

Svar #5
28. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

Tak for din svar, det var det.
Ja, korrekt som du skriver "skæring i to punkter"

Tusind tak.

Skriv et svar til: koncentriske cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.