Matematik
Tangent til harmonisk svingning
30. juni 2007 af
mortennobel (Slettet)
Jeg søger en ligning for en tangent til en harmonisk svingning.
y = A*sin(ax+b)
Jeg er kun interesseret i hældningen
mit umiddelbare løsningsforslag vil være
y' = A*cos(ax+b)+A*a, ud fra følgende
y' = (A*sin(ax+b))'
= A*(sin(ax+b))' da (k*f)'(x) = k*f(x)'
= A*(cos(ax+b)+a) da f(g(x))' = f'(g(x))*g(x)' og (sin(x))' = cos(x)
= A*cos(ax+b)+A*a
Men der er desværre en eller anden fejl :-(
y = A*sin(ax+b)
Jeg er kun interesseret i hældningen
mit umiddelbare løsningsforslag vil være
y' = A*cos(ax+b)+A*a, ud fra følgende
y' = (A*sin(ax+b))'
= A*(sin(ax+b))' da (k*f)'(x) = k*f(x)'
= A*(cos(ax+b)+a) da f(g(x))' = f'(g(x))*g(x)' og (sin(x))' = cos(x)
= A*cos(ax+b)+A*a
Men der er desværre en eller anden fejl :-(
Skriv et svar til: Tangent til harmonisk svingning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
