Matematik

trignometri

05. juli 2007 af Zalam (Slettet)
jeg har lige et spørgsmål da jeg sidder og er totalt lost i en opgave jeg repetere.

Hvordan finder jeg de to sidste sider når jeg kender følgende i en trekant;

A = 34grader
B = 56grader
C = 90grader
b = 17,5mm

Hvordan finder jeg så de sidste sider er totalt væk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2007 af Duffy

Når to vinkler og en side er kendt, bruges sinusrelationen.

Når en vinkel og 2 sider er kendt, bruges cosinusrelationen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juli 2007 af piper (Slettet)

Brug Sin(C)/c = sin(B)/b = sin(A)/a. Så kan du starte med at bestemme a eller c:

Sin(C)/c = sin(B)/b


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juli 2007 af mathon


...eller

c*cos(34°) = 17,5 mm,
hvoraf
c = 17,5 mm/cos(34°) =

a = c*cos(56°) = 17,5 mm/cos(34°)*cos(56°) =



evt.

a = sqr[c^2-(17,5 mm)^2]

Svar #4
05. juli 2007 af Zalam (Slettet)

Jeg må have lavet en eller anden fejl i opgaven, fordi det stemmer ikke det i siger der, får kun de resultater jeg selv fandt frem til og min resultatliste siger noget andet.

Tror jeg har lavet en fejl ved en af vinklerne også hjælper det jo ikke så meget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juli 2007 af mathon


...skriv den oprindelige opgavetekst!...

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juli 2007 af mathon


...har du indstillet din regnemaskine til vinkelmålet "grader"/degree?...

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juli 2007 af mathon


c = 17,5 mm/cos(34°) = 21,1088 mm

a = c*cos(56°) = 17,5 mm/cos(34°)*cos(56°) = 11,8039 mm

Skriv et svar til: trignometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.