Matematik

sandsynlighedsregning

21. juli 2007 af DeciMat (Slettet)
Er der en forklaring?
Chancen for at slå en 6er med en terning =1/6
Chancen for at ikke slå en 6er med en terning =5/6
I alt chancen 1/6+5/6=6/6 =1/1

Chancen for at slå en 6er med to terninger =1/36
Chancen for at ikke slå en 6er med to terninger =25/36
I alt chancen 1/36+25/36=13/18

Burde chancen for, det man kan slå og ikke kan slå være 1/1?

Vil være glad for en god forklaring.

//Decimat

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2007 af Musikipedia (Slettet)

Kan du uddybe det lidt. Mener du at slå seks øjne i alt, eller at slå en 6'er. Hvis man slå to 6'ere med 2 terninger, skal de så også regnes med?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juli 2007 af ibibib (Slettet)

Du er galt på den med to terninger:
Chancen for at slå 0 6er med to terninger =25/36
Chancen for at slå 1 6er med to terninger =10/36
Chancen for at slå 2 6er med to terninger =1/36.

Summen er naturligvis 1.

Svar #3
21. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

#2
Det resterende 10/36 er altså
Chancen for at slå 1 6er med to terninger =10/36
Det kan jeg nu regne ud.
36/36-(1/36+25/36)=10/36

Men hvad er fremgangsmåden for at finde netop 10/36

Tak.


//DeciMat

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juli 2007 af Riemann

#3
Du har selv tidligere skrevet, at sandsynligheden for en 6'er i et kast er 1/6, og at sandsynligheden for ikke at få en 6'er er 5/6.

Nu laver vi så to terningekast med to terninger A og B. Sandsynligheden for, at A giver en 6'er og at B ikke giver en sekser er:

1/6*5/6

Og sandsynligheden for, at B giver en 6'er og at A ikke giver en sekser er:

5/6*1/6

Summen af disse to sandsynligheder er 10/36.

Man kan også indse, at sandsynligheden for een terning er 10/36 ved at betragte følgende skema over mulige udfald med to terninger (udfald med een 6' er markeret med "*"):

http://www.fys.ku.dk/~sparre/terninger.png

Svar #5
21. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

#3 Er helt med nu.

Tusind tak.

Svar #6
21. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Sorry mener #4 Riemann.


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.