Matematik

reduktion og subtitution

24. juli 2007 af DeciMat (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe med at løse følgende?

Reducer h
s^2=h^2+2rh

Tak.

//DeciMat

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2007 af Riemann

det giver ikke rigtigt mening at reducere en ligning... Man kan kun løse/omskrive en ligning.

Men det er den normal andengradsligning; det kan ses ved at omskrive til

h^2+2rh-s^2 = 0

med a=1, b=2r og c=-s^2 (hvor andengradsligningen skrives som a*h^2+bh+c).

Svar #2
24. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Nej, det giver ikke rigtigt mening at reducere en ligning, men jeg skal jo finde h udfra oplyste værdier, som er:

h=
r=6250
s=200

h^2+12500*h-40000=0

b^2-4ac=d
d=12500^2-(4*1*(-40000))
d=15640000
b(+/-)(kvrod(d))/2a =h
h=3,19918122

Jeg søgte efter om det var muligt at omskrive ligningen i form af:
h=x,y,z


//DeciMat

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du får:
s(r,h) = -r(+/-)kvadratroden(r^2+s^2), og det er rigtigt med den ene rod, du har fundet.

Svar #4
25. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Tak til alle.
Jeg tror spørgsmålet var absurd. Det er netop en andengradsligning som skal løses. Hvis man ønsker at finde h, i dette tilfælde kan sættes ligemed x.

Så man kan ikke komme udenom rødderne for at finde h eller x.

Jaaa, det er ikke altid man har det rigtige ressonnement tilrådighed.


//DeciMat

Skriv et svar til: reduktion og subtitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.