Matematik

11^n

26. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan bevises at 11^n giver Pascals trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2007 af peter lind

11^n giver ikke Pascals trekant, så det kan ikke bevises. Det gælder kun indtil de n hvor binomialkoefficenterne er et cifret. Dette kan ses ved at bruge binomalformlen på (10+1)^n. Du kan iøvrigt få de 2 cifrede med ved i stedet at beregne 101^n.

Svar #2
26. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#1 Jamen ved at studere den ser vi

11^0=1
11^2 = 121
11^3= 1331
osv.. det danner trekanten ik?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juli 2007 af peter lind

11^5=161051 hvilket ikke er i Pascals trekant.
Jeg skrev at den kun holdt til der kom flercifrede binomialkoefficienter og binomialkoefficienterne for n = 5 er 1 5 10 10 5

Svar #4
26. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)

nårh.. oki :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
Er det ikke 1,5,10,10,5,1?

Svar #6
26. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Jo, men jeg tror bare at det var en tastefejl at han manglede 1-tallet.

Skriv et svar til: 11^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.