Matematik
hjælp til matematik:0(
07. maj 2004 af
molly (Slettet)
Hej hej..
Jeg har brug for hjælp til nogle stykker uden hjælpemidler.. matematik er simpelthen ikke min stærkeste side:0(
Håber i gider hjælpe mig.. har virkelig brug for jeres hjælp.
1. Bestem difinitionsmængden for funktionen f der er bestemt ved
f(x)=ln(x^2-6x+5)
Hvordan gør jeg her??? uden lommeregner!!!!
2. Bestem tallet a, så 2 er rod i polynomiet p(x)=x^2+ax+8
Bestem for det fundne tal a den anden rod i p(x)
Please please hjælp mig... :´0(
Jeg har brug for hjælp til nogle stykker uden hjælpemidler.. matematik er simpelthen ikke min stærkeste side:0(
Håber i gider hjælpe mig.. har virkelig brug for jeres hjælp.
1. Bestem difinitionsmængden for funktionen f der er bestemt ved
f(x)=ln(x^2-6x+5)
Hvordan gør jeg her??? uden lommeregner!!!!
2. Bestem tallet a, så 2 er rod i polynomiet p(x)=x^2+ax+8
Bestem for det fundne tal a den anden rod i p(x)
Please please hjælp mig... :´0(
Svar #1
07. maj 2004 af 404error (Slettet)
1. ln(x) er kun veldefineret for x>0. Hvornår er x^2-6x+5>0?
2. Det er formentlig nemmest med polynomiers division. Tallet 2 er rod i p(x), netop hvis x-2 går op i p(x). Hvis du prøver at udføre divisionen, bliver det forholdsvis nemt at se i andet skridt, hvad a skal være.
2. Det er formentlig nemmest med polynomiers division. Tallet 2 er rod i p(x), netop hvis x-2 går op i p(x). Hvis du prøver at udføre divisionen, bliver det forholdsvis nemt at se i andet skridt, hvad a skal være.
Skriv et svar til: hjælp til matematik:0(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
