Matematik

Harmonisk svingning

08. august 2007 af Mettz (Slettet)
Hej allesammen..
Jeg har et lille problem med en opgave..

Jeg ved ikke om i kan hjælpe mig for jeg skal aflæse på en graf men here goes:

f(x)=a*cos(x)+b

Bestem tallene a og b.

Jeg ved ikke hvordan jeg finder de to forskellige tal..

Håber i kan hjælpe..

Mette

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2007 af Riemann

Prøv følgende:

Når x er pi/2 (90 grader) er cos(x)=0, så her er f(x)=b.

Når x er 0 kan f(x)=a+b så herudfra kan a findes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2007 af ibibib (Slettet)

Grafen svinger omkring b og udsvingets størrelse er a.

Svar #3
08. august 2007 af Mettz (Slettet)

Ja, men nu har jeg facit og jeg får ikke det samme hvis jeg aflæser..

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2007 af mathon


...hvis du benytter regnemaskine: har du indstillet vinkelmålet til at være radianer?...

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan ikke bestemme a og b eksplicit. Som skrevet i #2, så er amplituden lig a. Prøv at tegne den med nogle faste værdier på a og b. Det er altid godt med illustrationer. For y=cos(x) så oscillerer funktionen mellem -1 og 1 og forskydningen varierer mellem -a og a.

Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.