Matematik
sandsynlighedsregning....
16. august 2007 af
chiqqa (Slettet)
heyy alle sammen håber i har haft en rigtiiigg god sommerferie :)
jeg sidder her og skal lave en matematik opgave, og nu er jeg lidt i tvivl om jeg gøre det rigtigt.
opgaven lyder således:
Til køreprøven dumper 55% første gang. en dag går der 8 personer op til køreprøve første gang.
a) bestem sandsynlighedn for, at netop 2 af dem dumper
b) alle 8 dumper
a)
jeg har tænkt således: p = 0,55 x = 8 personer n = 2
p(x=2) = nCr(8,2) * 0,55^2 * 0,55^1
håber i kan hjælpe mig :S
på forhånd TAKK..
jeg sidder her og skal lave en matematik opgave, og nu er jeg lidt i tvivl om jeg gøre det rigtigt.
opgaven lyder således:
Til køreprøven dumper 55% første gang. en dag går der 8 personer op til køreprøve første gang.
a) bestem sandsynlighedn for, at netop 2 af dem dumper
b) alle 8 dumper
a)
jeg har tænkt således: p = 0,55 x = 8 personer n = 2
p(x=2) = nCr(8,2) * 0,55^2 * 0,55^1
håber i kan hjælpe mig :S
på forhånd TAKK..
Svar #1
16. august 2007 af sheaf (Slettet)
Sandsynligheden for at en given person dumper er p = 0.55. Sandsynligheden for at bestå er 1-p = 0.45.
a) Grundideen er korrekt. Der er (8,2) måder hvorpå 2 kan udtages af 8. Hver af mulighederne optræder med sandsynligheden p²(1-p)^(8-2). Sandsynligheden for at netop 2 dumper er derfor (8,2)p²(1-p)^6.
b) Samme teknik som blot reducerer til p^? - find selv ud af hvad ? er.
a) Grundideen er korrekt. Der er (8,2) måder hvorpå 2 kan udtages af 8. Hver af mulighederne optræder med sandsynligheden p²(1-p)^(8-2). Sandsynligheden for at netop 2 dumper er derfor (8,2)p²(1-p)^6.
b) Samme teknik som blot reducerer til p^? - find selv ud af hvad ? er.
Skriv et svar til: sandsynlighedsregning....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
