Matematik
robot
18. august 2007 af
saif89_dk (Slettet)
hej....
en robot kører og standser flere gange efter hinanden, dens kørlængde i en omgang altid udgør 65% af den sidste omgang. I første omgang kører robotten 15 m.
hvor langt har robotten kørt efter 5 omgange?
hvilken formel skal man bruge her. jeg har prøvet med renteformel, men den duer ikke.
en robot kører og standser flere gange efter hinanden, dens kørlængde i en omgang altid udgør 65% af den sidste omgang. I første omgang kører robotten 15 m.
hvor langt har robotten kørt efter 5 omgange?
hvilken formel skal man bruge her. jeg har prøvet med renteformel, men den duer ikke.
Svar #1
18. august 2007 af iB (Slettet)
Renteformlen kan fint bruges, hvis du bare er opmærksom på, at dine 65% = (1 + r) Dermed bliver din udregning til 15m * 65%^5 = ?
Svar #2
18. august 2007 af peter lind
Du skal bruge formlen for kvotientrækker. Hvis q = 0.65 har du
L = 15 + 15*q + 15*q^2 + 15*q^3 + 15*q^4 = 15*(q^5-1)/(q-1)
L = 15 + 15*q + 15*q^2 + 15*q^3 + 15*q^4 = 15*(q^5-1)/(q-1)
Svar #4
18. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du kommer frem til Linds formel det på følgende måde:
S = 15+15q+15q^+...+15q^(n-1), den ligning ganger du med q og får
q*S = 15q+15q^2+...+15q^n
Så er S-qS = 15(1-q^n)/(1-q)
ret mig, hvis jeg huker forkert
S = 15+15q+15q^+...+15q^(n-1), den ligning ganger du med q og får
q*S = 15q+15q^2+...+15q^n
Så er S-qS = 15(1-q^n)/(1-q)
ret mig, hvis jeg huker forkert
Skriv et svar til: robot
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
