Matematik

Reducering

21. august 2007 af Dansetrold (Slettet)
Hej !
Jeg har svært ved at løse denne:

(p-q)^2+(p+q)^2-2(p+q)(p-q)

Det kunne være rart med en forklaring (:
På forhånd tak !

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af The Master (Slettet)

(p+q)(p-q) =p^2 - q^2
Fortsæt selv!

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af The Master (Slettet)

Af højere orden bruger vi binomialformelen!

Svar #3
21. august 2007 af Dansetrold (Slettet)

Hvilken formel?
Jeg er altså vildt dårlig til det her. Men har fået det til at give:
(p+q)²+(p+q) ² - 2(p+q)(p-q) = (p+q)(p+q) + (p+q)(p+q) =
p^4 + q^4 + 4• p • q – p^4 – q^4 = 4• p • q


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2007 af The Master (Slettet)

(p-q)^2+(p+q)^2-(p^2 -q^2) -(p^2 -q^2)=(p-q)^2+(p+q)^2-p^2 +q^2 -p^2 +q^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2007 af The Master (Slettet)

så opløser du dem til venstre ik, og derefter har du løsningen ;)

Svar #6
21. august 2007 af Dansetrold (Slettet)

Kan du ikke reduceres yderligere ?
Kunne du ikke også forklare lidt mere med ord, sådan jeg forstår det :I ?

Svar #7
21. august 2007 af Dansetrold (Slettet)

kan det ikke *

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2007 af The Master (Slettet)

bare brug de tre formler som står i din bog

Svar #9
21. august 2007 af Dansetrold (Slettet)

Er ikke sikker på der står nogle ?
Skal bare reducere den der. Men hvilke formler snakker du om?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

(p-q)^2 + (p+q)^2 - 2(p+q)(p-q)

p^2 + q^2 - 2pq + p^2 + q^2 + 2pq + 2q^2 - 2p^2

p^2 + q^2 + p^2 + q^2 + 2q^2 - 2p^2

4q^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2007 af The Master (Slettet)

(p-q)^2+(p+q)^2-(p^2 -q^2) -(p^2 -q^2)=(p-q)^2+(p+q)^2-p^2 +q^2 -p^2 +q^2

= p^2+q^2 +2pq +(p+q)^2-p^2 +q^2 -p^2 +q^2=2pq

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. august 2007 af The Master (Slettet)

hov, lave en smutter

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Jeg er et geni.

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.