Matematik

forskrift for linie

21. august 2007 af Milldirt (Slettet)
En ret linie går gennem (-2,5) og (4,-1)
Bestem en forskrift for linien gennem punkterne

jeg har fået forskriften til at være:

y=3-x

min lærer har sat spørgsmålstegn ud for den og jeg har gennemregnet den igen og igen, men får samme forskrift som jeg havde i forvejen. når jeg skriver forskriften ind på min grafregner, er punkterne hvor de skal være.

hvad skal jeg gøre og hvad har jeg gjort forkert siden min lærer bare skriver spørgsmålstegn??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

y=3-x er korrekt.
Mon din lærer har sat spørgsmålstegnet fordi du evt. mangler noget argumentation?

Svar #2
21. august 2007 af Milldirt (Slettet)

hvis jeg mangler argumentation, plejer hun at skrive "forklar". hvordan kan jeg skrive et argument for den?? har ikk nogen bestemt formel jeg kan sætte ind i. har du nogen forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Du bruger vel formlen a=(y2-y1)/(x2-x1)

og

y=ax+b <=> y-ax=b

har du skrevet det op? Ellers er der vel også en mulighed for at din lærer har taget felj.

Svar #4
21. august 2007 af Milldirt (Slettet)

kender godt formlerne, men har lige siddet og prøvet at få dem til at hænge sammen.

a= -1
b= 3

hvordan kan man så komme frem til resultatet y=3-x? eller skal jeg bare prøve at stille svaret op, som a og b bare er sat ind i y-formlen? altså y=-1*x+3.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Du skal sætte a og b ind i en lige linjes ligning (y=ax+b).

Det giver som du skriver a=-1 og b=3, og derfor er svaret y=-x+3 eller som du også skrev i #0 y=3-x.

Skriv et svar til: forskrift for linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.