Matematik
matA, regression+vækst+sinus
21. august 2007 af
pod (Slettet)
Jeg ville blive rigtig glad hvis der er nogle der kan hjælpe med bare een af disse opgaver!
**En patient får en injektion af et præparat i blodet. KOnc. af præp. i blodet aftager eksponentielt med tiden og er i starten 300 mg/ml.
Efter 12 mmin. aftager konc. med 0,94 mg/ml pr. minut.
-Hvordan kan man skrive en forskrift til dette? Starter grafen med at være eksponentiel og så bliver den liniær? Kan virkelige ikke komme længere end f(t)=300..
**Kan den marginale avance være negativ?
**Forskrift for en sinuskurve..
Amplitude 2 'midterlinie' y=3, svingningstid=4
- Hvad er midterlinien?
- Hvordan udregnes c og k i f(x)=a*sin(bx+c)+k?
PÅ forhånd mange tak!
**En patient får en injektion af et præparat i blodet. KOnc. af præp. i blodet aftager eksponentielt med tiden og er i starten 300 mg/ml.
Efter 12 mmin. aftager konc. med 0,94 mg/ml pr. minut.
-Hvordan kan man skrive en forskrift til dette? Starter grafen med at være eksponentiel og så bliver den liniær? Kan virkelige ikke komme længere end f(t)=300..
**Kan den marginale avance være negativ?
**Forskrift for en sinuskurve..
Amplitude 2 'midterlinie' y=3, svingningstid=4
- Hvad er midterlinien?
- Hvordan udregnes c og k i f(x)=a*sin(bx+c)+k?
PÅ forhånd mange tak!
Svar #1
21. august 2007 af ibibib (Slettet)
1) Udnyt at f'(12)=-0,94 til at beregne a.
2) Ja,
3) Midterlinjen har ligningen y=k. Du mangler en oplysning til at beregne c. Måske kan du bare sætte c=0.
2) Ja,
3) Midterlinjen har ligningen y=k. Du mangler en oplysning til at beregne c. Måske kan du bare sætte c=0.
Svar #2
21. august 2007 af peter lind
Der er ikke tale om at at grafen på noget tidspunkt bliver lineær.
En eksponentiel aftagende funktion er af formen f(t) = Aexp(-kt)
Du får at vide at til tiden t=0 er der 300mg/ml i blodet samt hvor indholdet ændre sig efter 12 minutter. Det sidste er det samme som f'(t) til tiden 12 minutter.
En eksponentiel aftagende funktion er af formen f(t) = Aexp(-kt)
Du får at vide at til tiden t=0 er der 300mg/ml i blodet samt hvor indholdet ændre sig efter 12 minutter. Det sidste er det samme som f'(t) til tiden 12 minutter.
Skriv et svar til: matA, regression+vækst+sinus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
