Matematik

Andengradsligninger

22. august 2007 af Hami-D (Slettet)
Løs ligningerne:

0 = 33x^3 - 9x^2

Jeg har fået 81 ved selv at prøve og har brugt nulreglen. Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Der er en trippelrod (0,0,3/11), sæt først x^2 udenfor en parantes.

Svar #2
22. august 2007 af Hami-D (Slettet)

kan det så passe den ene giver 0 = x^2 og den anden giver x = -24 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du skriver:
x^2*(33*x-0)=0 <=> x=0 eller x= 9/33 = 3/11, glem det med trippelroden.

Svar #4
22. august 2007 af Hami-D (Slettet)

Okay det er bare mig der havde regnet forkert.. Da jeg skulle isolere x gjorde jeg sådan her:

33x - 9 = 0

33x = 9

Så havde jeg minuset med 33 istedet for at dividere over på den anden side af lighedstegnet.

så jeg fik det til

x = -24

Svar #5
22. august 2007 af Hami-D (Slettet)

Hvad med den her ligning? 6 + x = 9,5x(x-2)

Jeg skriver den her for ikke at oprette 100 tråde..

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2007 af mathon


6 + x = 9,5x(x-2)

eller

9,5x^2 - 20x - 6 = 0 (almindelig 2.gradsligning)

Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.