Matematik
annuitetslån
22. august 2007 af
DeciMat (Slettet)
Jeg har følgende ligning for gældsannuitet.
y=G*r/1-(1+r)^-n
G=y*1-(1+r)^-n/r
dvs. y*(1+r)^n-1/r = G*(1+r)^n
er det muligt at isolere r?
Tak.
y=G*r/1-(1+r)^-n
G=y*1-(1+r)^-n/r
dvs. y*(1+r)^n-1/r = G*(1+r)^n
er det muligt at isolere r?
Tak.
Svar #1
22. august 2007 af mathon
G=y*[1-(1+r)^(-n)]/r
nej men man kan opbygge tabeller over værdien af [1-(1+r)^(-n)]/r for variable n og r
G/y = [1-(1+r)^(-n)]/r = f(n,r)
Svar #3
22. august 2007 af sheaf (Slettet)
Væn dig først og fremmest til at sætte paranteser. Det kostede mig et par minutter selv at finde betingelsen
0 = G(1+r)^n - y*sum[i=0,n-1](1+r)^i
og dermed at ydelsen er
y = rG/(1-(1+r)^(-n))
For givne værdier af startgæld G og terminsydelse y bestemmes r numerisk ved en standard metode. Der er utallige at vælge imellem.
0 = G(1+r)^n - y*sum[i=0,n-1](1+r)^i
og dermed at ydelsen er
y = rG/(1-(1+r)^(-n))
For givne værdier af startgæld G og terminsydelse y bestemmes r numerisk ved en standard metode. Der er utallige at vælge imellem.
Skriv et svar til: annuitetslån
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
