Matematik

annuitetslån

23. august 2007 af ch-s (Slettet)
er det muligt at isolere r eller n i denne formel:

y = G * (r/(1-(1+r)^-n))

hjælp....

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af jgthb (Slettet)

r kan ikke isoleres. n kan godt

Svar #2
23. august 2007 af ch-s (Slettet)

tak... hvordan isoleres n?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2007 af jgthb (Slettet)

du kan starte med at gange nævneren over på venstre side og dividere y modsat over. skriv det op her, så tager vi den der fra

Svar #4
23. august 2007 af ch-s (Slettet)

y * (1-(1+r)^-n = G

(1-(1+r)¨-n = G/y

eller hva'?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2007 af jgthb (Slettet)

korrekt. du skal dog lige huske to ting: Der skal være lige mange start- og slutparenteser, og der skal parentes om -n. Altså:

(1-(1+r)^(-n)) = G/y.

Herefter kan du flytte 1 over på højre side og gange med -1. Bagefter tager du logaritmen til udtrykket. prøv det


Svar #6
23. august 2007 af ch-s (Slettet)

er ikke sikker på jeg er med...

altså jeg flytter 1 over, så der derefter står:
((1+r)^(-n)) = G/y - 1

så ganger jeg med -1:

-1((1+r)^(-n))= -1(G/y -1)

???

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2007 af jgthb (Slettet)

du glemmer et minus:

-(1+r)^(-n) = G/y - 1

Og så ganger vi:

(-1)*(-(1+r)^(-n)) = -G/y + 1

Svar #8
23. august 2007 af ch-s (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2007 af jgthb (Slettet)

herefter:

(1+r)^(-n) = 1-G/y

ln((1+r)^(-n)) = ln(1-G/y)

-n*ln(1+r) = ln(1-G/y)
n = -ln(1-G/y)/ln(1+r)

Svar #10
23. august 2007 af ch-s (Slettet)

aha... nu er jeg med..... :-) hvor er du dog klog...

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2007 af jgthb (Slettet)

godt :) og tak

Skriv et svar til: annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.