Matematik

Algebra

23. august 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Har lige lidt problemer med noget algebra.

Det drejer sig om 2 opg.

1) (5a+b)^2

2) (10x+2y)^2

Håber nogen kan hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Hvad skal du?

Svar #2
23. august 2007 af siimba (Slettet)

Ja.. :-/

På mit papir står bare
1) (5a+b)^2 =

2) (10x+2y)^2 =

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2007 af eightx2 (Slettet)

1)
(5a+b)^2 = (5a)^2+b^2+2*5a*b = 25a^2+b^2+10ab

Prøv nu den anden selv.

Svar #4
23. august 2007 af siimba (Slettet)

Hvorfor 2*5a*b?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Fordi
(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

Eller med ord:
Første led kvadreret plus det andet led kvadreret plus det dobbelte produkt.

Svar #6
23. august 2007 af siimba (Slettet)

Okay så 2) hedder
10x^2+2y^2+2*10x*2y = 100x+4y+40xy ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2007 af eightx2 (Slettet)

#6
Du skal lige huske parenteser, for 10x^2 og (10x)^2 er ikke det samme.
Ellers er det rigtigt, bortset fra du har glemt ^2 to steder.

Svar #8
23. august 2007 af siimba (Slettet)

Hvorfor er det ikke det samme?

Hvor har jeg glemt ^2??

Jeg har ikke haft matematik siden 1g, så er lidt rusten på det område (bare hvis nogle af mine spørgsmål er lidt dumme)..

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Fordi
10x^2 = 10*x^2
(10x)^2 = 10^2*x^2 = 100x^2

Du har glemt ^2 ved 100x+4y+40xy.

Svar #10
23. august 2007 af siimba (Slettet)

Arh... smart :)
Så 100x^2+4y^2+40xy??

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Ja.

Svar #12
23. august 2007 af siimba (Slettet)

Okay, jeg tror nok jeg har forstået det nu :)

Svar #13
24. august 2007 af siimba (Slettet)

Hej Eightx2
Jeg vil bare sige mange tak for hjælpen i går. Min lærer bad mig komme op til tavlen og gennemgå det i dag og jeg fik ros bagefter :)

Så mange tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. august 2007 af eightx2 (Slettet)

Så lidt da :)

Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.