Matematik

Polynomier

23. august 2007 af Loup (Slettet)

Hejsa.

Jeg har lige lidt problemer med diskriminantformlen. jeg har forstået at hvis resultatet er under 0 er der ingen løsning. Hvis det er præcis 0, er der kun én løsning. og hvis den er alt over 0, er der to løsninger. en negativ og en positiv.

Her er nogle eksempler som jeg ikke kan finde ud af. Jeg forstår ikke hvordan man sætter tallene rigtigt ind i formlen. ? :O

x^2+x-6=0


x^2-19x+48=0


x^2-8+7=0


3w^2+24w+21=0


6x^2-x-1=0


4y^2=3+4y


Hjælp.....

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Diskriminantformlen. d=b^2-4*a*c

Ved første eksempel er, a = 1, b = 1, og c = -6

d=1^2-4*1*(-6)

Se så om du kan med de andre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2007 af ibibib (Slettet)

#0 Når d er større end nul er der to løsninger, som du skriver. De kan dog godt begge være over nul, og de kan også begge være undr nul.

Svar #3
24. august 2007 af Loup (Slettet)


Hvordan finder man a,b og c. ? er det bare tilfældigt ? eller hvilken rækkefølge tager man dem i ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2007 af dnadan (Slettet)

Der kommer sig af:
ax^2+bx+c=0
Der ses, at konstanten foran x^2, er a, konstanten foran x, er b og konstanten, som står for sig selv, er c... På denne måde er a,b,c defineret...

Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.